werken bij

Visie en missie

Visie

Al vier generaties lang, geloven wij dat wij met ambitie, techniek en vakmanschap een positieve bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van een prettiger, gezonder, veiliger en comfortabeler leven, milieu en maatschappij. Kortom: een beter morgen!

 

Missie

Als “One-Stop-Shop Manufacturing Partner” helpen wij hightech machine-/ equipment fabrikanten en hun systeemleveranciers in industriële topsectoren om hun ambities waar te maken.

Onze Vacatures

Werkwijze

MCM volgt een gerichte aanpak die begint met nauwe klantsamenwerking. We luisteren naar uw behoeften en ontwikkelen maatwerkoplossingen. Onze specialisten beheersen het gehele proces, van engineering tot logistiek. Zo streven we altijd naar topkwaliteit! Kwaliteit en traceerbaarheid zijn essentieel; we hanteren strenge controles en certificeringen. Onze meetkamers en ERP-systeem zorgen voor precisie. Met klanttevredenheid als prioriteit bieden we hoogwaardige oplossingen die voldoen aan diverse industrienormen.

Onderscheidingen

MCM heeft door de jaren heen aanzienlijke erkenningen ontvangen, waaronder de DAF Trucks Preferred Supplier Award in 2001, de Hofleverancier bij Koninklijke Beschikking in 2010 en de William Pijnenburg Award in 2019. Deze certificeringen tonen onze inzet voor kwaliteit en hoogwaardige producten en diensten.

 

Hofleverancier Bij Koninklijke Beschikking

De titel Hofleverancier Bij Koninklijke Beschikking, die we sinds ons 100-jarig bestaan in 2009 dragen, is voor ons zeer bijzonder. Het wordt toegekend aan regionale bedrijven met een eeuw aan bestaansgeschiedenis en een uitstekende reputatie. Momenteel dragen ongeveer 400 Nederlandse bedrijven dit predicaat met het koninklijke wapen en de titel “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier”.

Historie

De vroege jaren: 1909 – 1950

De geschiedenis van MCM begint in 1909 met de oprichting van de Verbugt-smederij, gespecialiseerd in hoefijzers en aanverwante artikelen. Later werd de smederij omgedoopt tot “smederij Carel van de Mortel” toen Carel van de Mortel het bedrijf overnam van zijn schoonvader. Deze periode legde de basis voor het familiebedrijf dat zou uitgroeien tot MCM Machinefabriek BV.

 

Familietraditie en industriële groei: 1950

Sinds de overname door Carel van de Mortel heeft het bedrijf onafgebroken onder familiebeheer gestaan en groeide het uit tot een modern productie- en toeleveringsbedrijf voor metaalverwerking. Met focus op technologie, vakmanschap en ambitie heeft MCM zich ontwikkeld tot een krachtige speler in verschillende industrieën.

 

100-jarig bestaan en Koninklijke Erkenning: 2009

In 2009 vierde MCM haar 100-jarig bestaan, een mijlpaal die gekenmerkt werd door de ontvangst van de onderscheiding “Hofleverancier bij Koninklijke Beschikking”. Deze erkenning beloont bedrijven die regionaal geworteld zijn, minstens een eeuw bestaan en een onberispelijke reputatie hebben. Slechts ongeveer 400 Nederlandse bedrijven mogen deze titel dragen, en MCM is er trots op tot deze selecte groep te behoren.

 

MCM in de toekomst

Al sinds 1909 is MCM toegewijd aan technologische vooruitgang, vakmanschap en kwaliteit. Deze waarden blijven de kern vormen van onze operaties en drijven ons voort om in de toekomst dezelfde excellentie te behouden.

Een voorbeeld van onze klanten