Historie

De vroege jaren: 1909 – 1950

De geschiedenis van MCM begint in 1909 met de oprichting van de Verbugt-smederij, gespecialiseerd in hoefijzers en aanverwante artikelen. Later werd de smederij omgedoopt tot “smederij Carel van de Mortel” toen Carel van de Mortel het bedrijf overnam van zijn schoonvader. Deze periode legde de basis voor het familiebedrijf dat zou uitgroeien tot MCM Machinefabriek BV.

Familietraditie en industriële groei: 1950

Sinds de overname door Carel van de Mortel heeft het bedrijf onafgebroken onder familiebeheer gestaan en groeide het uit tot een modern productie- en toeleveringsbedrijf voor metaalverwerking. Met focus op technologie, vakmanschap en ambitie heeft MCM zich ontwikkeld tot een krachtige speler in verschillende industrieën.

100-jarig bestaan en Koninklijke Erkenning: 2009

In 2009 vierde MCM haar 100-jarig bestaan, een mijlpaal die gekenmerkt werd door de ontvangst van de onderscheiding “Hofleverancier bij Koninklijke Beschikking”. Deze erkenning beloont bedrijven die regionaal geworteld zijn, minstens een eeuw bestaan en een onberispelijke reputatie hebben. Slechts ongeveer 400 Nederlandse bedrijven mogen deze titel dragen, en MCM is er trots op tot deze selecte groep te behoren.

MCM in de toekomst

Al sinds 1909 is MCM toegewijd aan technologische vooruitgang, vakmanschap en kwaliteit. Deze waarden blijven de kern vormen van onze operaties en drijven ons voort om in de toekomst dezelfde excellentie te behouden.