Nieuws

Persbericht

MCM wint de William Pijnenburg Award 2019

Op 28 november riep Brainport Industries College MCM uit tot winnaar van de William Pijnenburg Award. De William Pijnenburg Award, met een toepasselijk ontwerp, is uitgereikt door de familie Pijnenburg. Het heeft de vorm van het “infinity teken” wat symbool staat voor de persoon William en voor het uitgangspunt van de William Pijnenburg Award. Deze prijs staat voor de aandacht en investering in vakmensen. De continuïteit in promotie, ontwikkeling van vakmensen en het bieden van werkgelegenheid aan de toekomstig vakman ook al staat een bedrijf op een economisch kruispunt van belangen. Daarnaast geeft het ook de verbinding (cross-over) weer tussen het bedrijfsleven en het onderwijs.

MCM is sinds 2015 aangesloten bij het BI College en heeft als erkend leerbedrijf al meerdere jaren ervaring met opleiden van leerling- vakmensen. Als hofleverancier is MCM een One Stop Shop High-Tech productie- en toeleverpartner voor machinebouwers en systeemleveranciers in de maakindustrie. “We manufacture your industry” typeert het bedrijf en de cultuur in het bedrijf.

In het jury rapport is te lezen dat MCM al jaren investeert in structuur en het systematisch betrekken en opleiden van leerlingen. Het hele team van MCM draagt de opleidingsvisie enthousiast uit en daarmee is de opleiding binnen MCM niet afhankelijk van één opleidingscoördinator. Iedereen is doordrongen van het groeien door eigen ontwikkeling en het aantrekken van jonge mensen en zij-instromers. In goede en in minder economische tijden. Door het weinige verloop blijft het team bijeen en groeit en ontwikkelt het zich organisch. Het mede initiëren van het Techniekcentrum|Brainport is een goed voorbeeld van verantwoording nemen in de regio als het om ontwikkeling van mensen gaat.

Pim van de Mortel nam de Award in ontvangst uit handen van Manon Pijnenburg. “Samen met de drie Peelbedrijven genomineerd zijn, was al een hele eer. Apetrots ben ik met het winnen van de Award! Ik ben er stil van.” waren de woorden van Pim.

De andere genomineerden waren:
• HVL, gevestigd in Liessel
• Verbi, gevestigd in Helmond

Met het winnen van de Award is aangetoond dat het voorbeeld wordt gegeven en wordt uitgedragen zoals William dat in zijn leven continu heeft gedaan. De beloning van ambassadeurschap voor de ontwikkeling van technisch vakmanschap in de regio.

De jury
Mevrouw A. Meuffels, namens Koninklijke Metaalunie
De heer L. Beekmans, namens Werkmans
De heer P. Manders, namens Summa College en ROC Ter AA
De heer M. de Ruyter, voorzitter namens het BI College