Nieuws

NEEM CONTACT OP

MCM bij honderd jarig bestaan onderscheiden als Hofleverancier

sept-2010

Op zaterdag 11 september heeft burgemeester Daandels van de gemeente Deurne het predicaat ‘Hofleverancier’ uitgereikt aan MCM P. v.d. Mortel Constructiebedrijf – Machinefabriek BV in Liessel. Een bijzondere gebeurtenis, want slechts zo’n 400 bedrijven in Nederland mogen deze titel voeren.

Het predicaat ‘Hofleverancier’ is een Koninklijke onderscheiding voor kleine en middelgrote bedrijven, die ten minste 100 jaar oud zijn en een zeer goede reputatie hebben in de regio. Zij dienen zich bovenal te onderscheiden op gebied van kwaliteit, soliditeit en continuïteit. MCM voldoet aan al deze criteria en mag na de onderscheiding het Koninklijk Wapen voeren en de titel ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’.

MCM – een familiebedrijf met een uitstekende reputatie – is voortgekomen uit de in 1909 opgerichte smederij Verbugt. Vanaf het moment van oprichting is het bedrijf altijd eigendom geweest van dezelfde familie. De smederij startte aanvankelijk met hoefbeslag en aanverwante artikelen en is uitgegroeid tot een modern ISO 9001 : 2000 gecertificeerd toeleveringsbedrijf, voor het vervaardigen van machines en onderdelen op verspanings-, constructie-, las- en plaatwerkgebied.